Inleiding

JavaScript Pindanet is ontstaan als een ondersteunende site voor de cursus JavaScript. De JavaScript cursus wordt aan de SNT te Brugge niet meer ingericht. Daar JavaScript een belangrijke rol in webdesign speelt, plaats ik de volledige cursus op deze site. Deze cursus is volledig open source en kan dus gebruikt worden als basis voor andere cursussen.

Deze cursus volg je best door de vele voorbeelden en opdrachten in een geschikte editor voor webpagina's uit te proberen. Op school werd daarvoor Dreamweaver gebruikt (was namelijk op alle schoolcomputers standaard geïnstalleerd). Het gebruik van Dreamweaver is echter geen noodzaak, deze cursus kan evengoed met een alternatieve webeditor gevolgd worden. Een aanrader is Bluefish, waarmee ik deze site heb gebouwd. Bluefish is open source, gratis en beschikbaar voor Windows, MacOS X en Linux.

Wat en voor wie?

JavaScript is een programmeertaal voor het maken van toepassingen op het internet. De taal werd ontwikkeld om aan websitebouwers de mogelijkheid te geven interactieve webpagina´s te maken. JavaScript werkt op alle computersystemen in alle browsers.

Vereiste voorkennis

Kennis HTML en CSS.

Inhoud

Bericht sturen

 Naam:
 E-mail:
 Onderwerp:
 Bericht: